maanantai 30. elokuuta 2010

Suomi-Kaukasia ystävyysseuran varapuheenjohtaja Abdullah Tammi syventää suhteita Venäjän muslimijohtajiin

 Suomi-Kaukasia ystävyysseuran varapuheenjohtaja Abdullah Tammi kehittää suhteita Venäjän muslimijohtoon, arvioi Suomessa asuvien ihmisten heikkoa tietämystä Venäjän muslimeista sekä rohkaisee ankarampaan taisteluun terroristeja vastaan.


Abdullah Tammi pitää erittäin harmittavana, ettei Suomessa tunneta eikä pidetä suhteita Venäjän muslimiväestöön, vaikka Venäjän 20 miljoonalla muslimilla on jo pitkä historia. Nämä ovat myös hyvin sopeutuneet yhteiskuntaan, tekevät työnsä tunnollisesti ja tukevat laillisen yhteiskunnan toimintaa.


Toissapäivänä lauantaina 28. elokuuta FSB:n johtaja Alexander Bornikov ilmoitti Venäjän presidentti Dmitri Medvedeville, että FSB oli onnistunut tuhoamaan tämän elokuun aikana jo yli 30 militanttirosvoa ja –johtajaa sekä takavarikoimaan valtavasti aseita ja räjähteitä Pohjois-Kaukasiassa, sekä erityisesti 21. elokuuta tuhottiin Dagestanin terroristijohtaja Magomedal Barabov (Магомедал Вагабов), joka oli Moskovan terrori-iskun yksi järjestäjistä. Lisäksi viime viikolla tiistain ja keskiviikon välisenä yönä 24-25.8. FSB surmasi tulituksen avanneet viisi militanttiroistoa, joiden joukossa oli Dagestanin ja Kazbekavskovan alueiden emiiriksi itsensä julistaneet Hasan Dalijalov (Хасан Даниялов) ja Jusup Suleimanov (Юсуп Сулейманов; Шоип), sekä taistelija Iman Danijalov (Иман Даниялов) ja Artur Hanmurzajev (Артур Ханмурзаев). Abdullah Tammen mukaan FSB :n elokuussa 2010 suoritetut operaatiot terroristeja vastaan olivat juuri niin menestyksellisiä  kuin pitääkin tapahtua terroristeja vastaan. Tammi kuitenkin paheksuu, että Suomen poliittinen johto ja viranomaiset eivät ole toimineet Kavkaz Centerin toimintaa vastaan tehokkaasti.

Suomi-Kaukasia ystävyysseura järjestää perjantaina 3.9. kello 13:04 Helsingin tuomiokirkon portailla muistohetken Beslanin lapsisurman muistolle, ilmoittaa paheksuntansa surmateon aiheuttaneita terroristeja vastaan ja terroristien sanansaattajiksi ilmoittautuneita suomalaistahoja vastaan, sekä suorittaa uskontojen välisen yhteisen manauksen – eksorsismin - terroristisen saatanallisen hengen lopettamiseksi ja karkottamiseksi Suomesta, maailmasta ylipäätänsä ja erityisesti Kavkaz Centerin toiminnasta.  Videossa nähtävässä haastattelussa muslimi Abdullah Tammi paheksuu, että Jukka Mallinen, Heidi Hautala ja muut henkilöt vetosivat Kavkaz Centerin avaamisen ja Mikael Storsjön toimien puolesta tuon hirvittävän Beslanin koulumurhan jälkeen, jossa yli 300 lasta menehtyi. Miksi ihmiset eivät ymmärrä tuota hirvittävää tekoa Suomessa? Tammi kertoo maan surusta, joka näkyi tuolloin myös Moskovassa.

Abdullah Tammi paljastaa, että hänestä tuntuu nyt Venäjä todella hyvältä sen jälkeen mitä hän koki Viron ylimielisen epäreilun maahantulokiellon johdosta sekä sen tähden, miten tämä kielto vaikutti hänen henkilökohtaiseen elämäänsä. ”Venäjältä puhaltaa nyt vapauden tuulet ja koko maa on avoinna: olen sinne tervetullut” (Abdullah Tammi).
Abdullah Tammi, vice-chairman of Finland-Caucasus Friendship Society, will build relationships with peace loving Muslim leaders in Russia: http://suomikaukasia.blogspot.com/2010/08/suomi-kaukasia-ystavyysseuran.html See video (in Finnish language): http://www.youtube.com/watch?v=LfLenaHfvk4&feature=player_embedded