tiistai 28. syyskuuta 2010

Kaukasia ja Rostov-na-Donu unelmissa?

Suomi-Kaukasia –ystävyysseuran jäsenten keskuudessa on virinnyt monesta eri syystä unelma matkustaa Rostov-na-Don (Ростов-на-Дону) eli Donin Rostov kaupunkiin. Tuo miljoonan asukkaan kaupunki on Etelä-Venäjällä ja Kaukasian turvallisuudelle erityisen kiinnostava kohde.

Musiikin ystäville on tarjolla juuri tällä hetkellä 7. kansainväliset Jazz Festivaalit 

Maailman rauhan kannalta tämä kaupunki on ollut jo aiemmin erityisen ansiokas. Kaupunki sai vasta äskettäin arvonosoituksen sankaruudesta, koska kaupungissa isänmaanpuolustajat osoittivat rohkeutta ja sankaruutta fasistien hyökkäyksiä vastaan. Saksan joukot miehittivät Rostovin kahdesta, syksyllä 1941 ja kesällä 1942.  Natsit tuhosivat kaupungissa yli 40 000 ihmistä ja 53 000 kaupunkilaista lähetettiin Saksaan pakkotyöhön.   Staliningradin voiton aikaan samoina hetkinä myös Rostov-na-Don vapautui lopullisesti fasistien vallasta. Tämä historia on myös mielenkiintoinen tutustumisen kohde.

Ajankohtaista kiinnostusta lisää Rostov Pohjois-Kaukasian sotilaspiirin pääpaikkana. 6.7.2010 Venäjän presidentin asetuksella Pohjois-Kaukasian sotilaspiirin, Volgan-Uralin, Mustanmeren laivaston, Kaspian laivasto, Etelä-Ossetian ja Abhasian alueiden sotilaallinen pääpaikka on Rostov-na-Don.  Luonnollisesti juuri täällä on myös erityinen asiantuntemus ja kiinnostus Kaukasian emiirikunnan (Doku Umarov, Movladi Udugov, Kavkaz Center) kataliin ja pirullisiin moni-ilmeisiin yhteyksiin. Eräät uudet toistaiseksi julkistamattomat tiedot ovat molemmin puolin myös kiinnostavia neuvottelujen aiheita leppoisassa hetkessämme, jotta eräs projekti voidaan saattaa päätökseen. 

Matkalle ei oteta mukaan Kaukasian emiirikunnan hyväksi ajattelevia, ei wahhabilaisia, ei väkivaltaista jihadia tukevia tai muita vastaavia kiihkoilijoita.

Jos olet kiinnostunut matkasta, ota yhteyttä Abdullah Tammeen, gsm 045 326 4014, email abdullah.tammi-ET-hotmail.com (-ET- = @)